zondag 3 mei 2009

Groentenbedden aangelegd


De "nieuw ontgonnen grond" is bedekt met een dikke laag Leidsch Dagblad, NRC en Het Parool, met vermolmd hout en varens, en dat alles bedekt met kluwen braamstruik. Zo kan de braam lekker uitdrogen in de zon, en verrotten het hout en krant eronder. En gaat al het organisch materiaal weer terug naar de natuur.
De buren vinden dat we alles moeten omzagen, de boel met een flinke tractor moeten omploegen, eggen en dan pas kunnen bewerken!

Ik heb de tomaten en aubergines in een van de hooi-bedden geplant en ik heb nog materiaal voor nog zo'n bed. Ik heb ook twee nieuwe bedden aangelegd (met een hoogteverschil met een gevlochten muurtje ertussen) voor de broccoli en die erin gezet. En bij de aardappelen (aangevuld met nieuw pootgoed) heb ik een nieuw bed gemaakt voor bonen. Bij iedere tak twee tuinbonen en ertussen erwten en sperziebonen. Onderaan de tuin heb ik een bed gemaakt voor pompoenen en courgettes.
Morgen plant ik de rest van m'n zaailingen. Ik heb nog een bed aubergines en tomaat, enorm veel prei, mais, artisjokken, rabarber... En dan nog m'n zaaigoed! Waar laat ik het allemaal...
Ik denk dat ik een meter brede banen maak in het "mislukte bed" in het midden, waar we wel hooi op gegooid hebben maar waarvan we de grond nooit schoongemaakt hebben. Dat kunnen we nu doen. We hebben nog 5 dagen!

Geen opmerkingen: