zaterdag 10 maart 2012

Cheese making ala Carlos

One day Carlos came in from Lubljiana. We started speaking about various things one speaks about  when one doesn't know each other. In short time he mentioned he could make cheese. He came in two hours later than the message from Sinisa we would get three goats as a present from him. I mentioned that to Carlos. And i grabbed our special goat recepee book from the bookcase. All pretty amazing. Then and there we decided we would arrange a cheesemaking workshop.
Bringing milk to temperature, keeping it there 15 minutes, coagulating the milk, putting in forms, putting under pressure in a cool place for a time. To age the cheese. Enjoy!
Max and Sinisa came from Blatusa to join as well as Anja our neghbour. All in, the cheese is maturing in the larder now. Goats will be coming shortly. We will make a nice house for them. And know how to make cheese.


3 opmerkingen:

nedcro zei

ha "groningen".

ook zo'n wintertje gehad met "af en toe" wat sneeuw ?
gelukkig zitten hier nu de aardappels en uien in de grond en begint de pruim te bloeien.
lente dus.

maar, ik ben heel nieuwsgierig naar dat kaas maken.
gaat dat met stremsel of zonder ?
mooi is het in ieder geval !

geniet er van, en zodra mogelijk eens tot ziens, want het staat nog op m'n "wishlist".

Peter zei

Ha Pim!

Met stremsel. Eenvoudig te verkrijgen in de plaatselijke ljekarna. Maar met citroenzuur of azijn schijnt het ook te lukken!

Barbara

Peter zei

He die Pim. Sorry sorry, umm hier Groningen... Leuk dat we nog op je wishlist staan. Dat staan jullie ook. Wij hebben het druk met ontwikkelen van het huis en de rest van de plannen. Derhalve weinig vakantie achtige reizen voor ons. Ben NU de site aan het bijwerken. Als je recent niet gekeken hebt, doe eens gek en zoek onze site op. Over een uur hoop ik is het mij weer gelukt er verhaaltjes en foto's op achter te laten.

Ga je goed, tot horens,

Peter & fmlie